Nästa BMW 1-serie testas i Sverige – fångad på bild av läsare

Nästa BMW 1-serie testas i Sverige – fångad på bild av läsare

Det var inte alla som nickade gillande när BMW visade upp sin nya utmanare i Golfklassen, 1-serien, för 15 år sedan. Formerna gjorde att bilen inte liknade någon annan, men 1-serien har blivit en succé – och nu är det dags för tredje generationen.

Här kan vi visa spionbilder på nya BMW 1-serie tagna av auto motor & sport-läsaren Filip Stopka när testbilarna var på genom Sverige. BMW är en av många biltillverkare som utför vintertester i kallt klimat i norra delarna av landet.

Den nya generationen innebär slutet på både bakhjulsdriften och även de sexcylindriga motorerna i lilla 1-serien. Eftersom ersättaren bygger på BMW:s plattform "FAAR" är det numera framhjulsdrift som gäller, med möjlighet till fyrhjulsdrift som tillval, och fyrcylindriga motorer. Framhjulsdriften ger mer utrymme i kupén.

Exteriören känns direkt igen om en BMW men formerna är inte lika skarpa som första generationen 1-serie. Tjänstevikten ska kapas för att sänka förbrukningen. Först ut blir bensin- och dieselmotorer men senare kommer 1-serien också med laddhybridteknik.

BMW 1-serien ska visas upp i höst, förmodligen på bilsalongen i Frankfurt i september.

Tack till Filip Stopka för bilderna!

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker 1-serien är snygg.
54
32