Misstänkt utsläppsfusk i Mercedes GLK – utreds av tyska myndigheter

Över 60.000 Mercedes GLK undersöks nu av den tyska trafikmyndigheten KBA sedan det misstänks att Mercedes GLK varit utrustat med utsläppsmanipulerande mjukvara, det rapporterar nyhetsbyrån...
Annons

Över 60.000 Mercedes GLK undersöks nu av den tyska trafikmyndigheten KBA sedan det misstänks att Mercedes GLK varit utrustat med utsläppsmanipulerande mjukvara, det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

KBA är speciellt intresserade av en mjukvara som fanns i GLK 220 CDI mellan 2012 och 2015. Detta eftersom tester har visat att den modellen endast klarat utsläppskraven med en viss funktion aktiverad.

Denna funktion togs sedan bort av Mercedes vid en uppdatering av mjukvaran till motorstyrningen. En talesperson från Mercedes säger till den tyska tidningen Bild am Sonntag att de kommer vara fullständigt transparenta och bistå KBA på alla sätt de kan. Men nekar samtidigt till att de skulle ha förkommit något medvetet fusk.

”Anklagelsen om att vi skulle vilja dölja något med mjukvaruuppdateringen är helt och hållet felaktig”, säger Mercedes talesperson till Autonews Europe.

Annons
Annons
Rulla till toppen