Mercedes-AMG: Alla våra modeller kan få fyrhjulsdrift som standard

Snart kan det bli omöjligt att köpa en Mercedes AMG med enbart bakhjulsdrift. Fyrhjulsdrift kan nämligen bli standard på alla AMG-modeller, det säger AMG-chefen Tobias...
Annons

Snart kan det bli omöjligt att köpa en Mercedes AMG med enbart bakhjulsdrift. Fyrhjulsdrift kan nämligen bli standard på alla AMG-modeller, det säger AMG-chefen Tobias Moers till Carscoops.

”Kunderna har givit oss svaret och de allra flesta vill ha fyrhjulsdrift. När vi hade en E-Klass AMG med bakhjulsdrift som standard valde ändå 90 procent att utrusta bilen med fyrhjulsdrift. I nya E63 med ’drift mode’, har du en bil som är både bak- och fyrhjulsdriven.”

Även flaggskeppet Mercedes-AMG GT kan frångå det klassiska receptet ”motor fram och drivhjul bak”, eftersom det är det kunderna vill ha, enligt Tobias Moers. 

”AMG GT-kunder frågar ofta om fyrhjulsdrift. Det vill åt känslan av säkerhet och stabilitet.” 

De nya fyrhjulsdriftsystemen, där man genom ett knapptryck kan få bilen att skicka 100 procent av effekten till bakhjulen, möjliggör att man som förare inte behöver välja mellan trygg fyrhjulsdrift och sladdande bakvagn.

Annons
Annons
Rulla till toppen