Oväntade sportbilssamarbetet: ”Ideal partner för oss”

Hyundai Motor Group, som består av Hyundai, Kia och Genesis, har inlett ett samarbete med den kroatiska elbilstillverkaren Rimac. Totalt investerar Hyundai Motor Group 80...
Annons

Hyundai Motor Group, som består av Hyundai, Kia och Genesis, har inlett ett samarbete med den kroatiska elbilstillverkaren Rimac. Totalt investerar Hyundai Motor Group 80 miljoner euro i Rimac, varav 64 miljoner kommer från Hyundai och 16 miljoner från Kia.

Hyundai Motor Group säger sig vilja göra ett ordentligt avtryck i på elbilsmarknaden, och det är därför man vänder sig till kroatiska Rimac.

Tanken är att detta nya samarbete ska mynna ut i ett par nya modeller, där den första modellen tros bli en liten sportbil med mittmotor och Hyundai N-emblem. Lite längre fram i tiden ligger också en prestandamodell med bränslecellsteknik. 

Hyundai Motor Groups vice vd, Euisun Chung, så klart nöjd med samarbetet.

”Rimac är ett innovativt företag med enastående kunskaper om högpresterande elbilar. Vi ser fram emot att arbeta med Rimac på vår väg mot ’Clean Mobility'”, säger Euisun Chung i ett uttalande.

Annons
Annons
Rulla till toppen