Nya protester mot bensinpriserna – nu över 17 kronor litern

I helgen genomfördes protester mot bensinpriset på flera platser i Sverige. Facebookgruppen Bensinupproret 2.0 har nu över 600.000 medlemmar, och målet är att sänka bensinpriset...
Annons

I helgen genomfördes protester mot bensinpriset på flera platser i Sverige. Facebookgruppen Bensinupproret 2.0 har nu över 600.000 medlemmar, och målet är att sänka bensinpriset från 17 kronor litern till 12.

En av deltagarna vid protesten som genomfördes i Barkarby norr om Stockholm var Jörgen Hellberg.

”Jag är inte säker på att jag kan ta med barnen och familjen ut på helgerna. Nu har man bara råd att åka fram och tillbaka till jobbet, det är helt fel tycker jag”, säger han till Aftonbladet.

Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och föreningen Skattebetalarna har på olika sätt engagerat sig i bensinprisfrågan men ingen av dem har något förslag som är i närheten av att sänka bensinpriset med fem kronor litern, enligt en sammanställning som Svenska Dagbladet gjort.

Den senaste höjningen av bensinpriset gjordes i fredags och efter den är priset för en liter 95-oktanig benisn uppe i 17 kronor litern. Att tanka 50 liter kostar därmed 857 kronor.

Dieselpriset sänktes under måndagen med tio öre till 16,84 kronor litern.

Annons
Annons
Rulla till toppen