”Det mest maxade och intensiva jag varit med om”

Exklusiv provkörning av Forden för 5,5 miljoner – och alla svenska bilar är sålda.
Annons

Av alla exotiska platser befinner sig vår testredaktör John Eriksson just nu i Tierp, på den kända dragracinganläggningen.

• Vad gör du där, egentligen?

”Jag är här för en exklusiv provkörning av Fords supersportbil GT. Det har körts STCC här förut och det är på deras asfaltsslinga vi kör.”

• Och hur är Ford GT att köra?

”Som körupplevelse är det här tveklöst bland det mest maxade och intrycksintensiva jag varit med om. ALLT är uppskruvat till max när det gäller intryck: ljud, känsel, utseende… Alla karossdelar och hela monocoquen är i kolfiber och det finns inte mycket ljudisolering, till exempel.”

• Ford GT är ju ett modellnamn med ett ordentligt motorsportarv att förvalta. Är det något som känns?

”Just här idag har det inte varit så mycket om historien bakom Ford GT, utan bara en unik chans att få köra. Detta är också första gången svenska Ford har en GT på plats. Men visst märker man av att det finns ett motorsportarv.”

• Vad kostar den, och hur många kommer till Sverige?

”Den kostar från 5,5 miljoner. De svenska bilarna är redan sålda, i första omgången kom fyra bilar och i andra omgången i slutet av förra året kom tolv bilar. Två av dem är levererade. Totalt byggs bara 1.350 bilar.”

Hela den exklusiva provkörningen av Ford GT kommer publiceras på nätet för alla Premiummedlemmar. Den dyker också upp i pappersmagasinet.














Annons
Annons
Rulla till toppen