Film: Se BMW X6 med supersvarta Vantablack i trafik – otäckt svart

Världens svartaste svarta kulör ger en rullande mörk fläck. Vore inte reflexväst att rekommendera?
Annons

Världens svartaste svart, så har kulören Vantablack beskrivits. 99 procent av allt ljus absorberas och ytan tappar sina tredimensionella konturer. Det enda man ser är en svart fläck.

BMW ska visa upp den här speciallacken på nya X6, som får publik premiär på Frankfurtsalongen nästa vecka. I det här korta filmklippet från Instagram kan vi se hur Vantablack ser ut utomhus, i rörelse. Nästan otäckt svart …

Vantablack-färgen har utvecklats av brittiska Surrey NanoSystems och består av en ”skog” med miljontals små kolfiberrör. Rörens diameter är ungefär 3.500 gånger mindre än ett hårstrå och en kvadratcentimeter av Vantablack innehåller cirka en miljard kolfiberrör. Ljuset som faller in i de otroligt små rören kan inte reflekteras eller ses från ”sidan”.

Får vi då någonsin se Vantablack som tillval till en BMW-modell. Enligt X6-designern Hussein Al Attar är det inte omöjligt:

”Absolut. BMW X6-köpare tillhör de mest extroverta och frigjorda kunderna. Om det är någon som skulle vilja ha sin bil i Vantablack, så är det en BMW X6-köpare”, säger Hussein Al Attar.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen