Audis chefsdesigner: ”Vi har nått peak fälgstorlek”

Audis chefsdesigner: ”Vi har nått peak fälgstorlek”
Audis designchef Marc Lichte.

För ett antal veckor sedan lyfte Audi skynket från sin senaste RS-modell – RSQ8. En av de mest anmärkningsvärda detaljerna med den modellen är att hjulen med 23-tumsfälgar väger 43 kilo styck.

Men större och tyngre blir det inte inte, för på 23 tum peakar fälgstorleken. I alla fall om vi ska tro Audis designchef Marc Lichte. 

"Som paket betraktat närmar vi oss definitivt gränsen. Det finns ingen anledning att ha hjul större än 23-tum. Snarare kommer trenden vända när vi rör oss i en riktning mot elektrifiering där lågt rullmotstånd och en rymlig interiör premieras", säger Marc Lichte till Motor Authority.

Men har man en fäbless för rejäla fälgar så finns det ingen anledning att börja misströsta ännu. Enligt Lichte kommer Audi att fortsätta bygga bilar med 23-tumsfälgar i "åtminstone" fem år till.

Audi RS Q8 är, sina 43 kilo ofjädrad vikt i varje hörn till trots, en väldigt potent kärra. Med Frank Stippler vid ratten klockades RS Q8 på en tid av 7:42,25 runt Nürburgrings Nordslinga. Du kan se hela det rekordvarvet här.

 
Jag vill har ännu större fälgar än 23 tum!
53
355