Volkswagen lanserar 34 nya modeller 2020

2020 kommer att bli ett intensivt år för Volkswagen – och ett laddat. Förutom ID 3 kommer även en helelektrisk mellan-SUV att lanseras och flera hybrider. Totalt kommer 34 nya modeller.

Volkswagen lanserar 34 nya modeller 2020

Till sommaren rullar Golf-alternativet ID 3 ut och enligt Volkswagen ska en modell som de kallar "ID Next" följa kort efter. Detta rör sig om en mellanstor SUV som bygger på konceptet ID Crozz. Troligen blir namnet ID 4.

Totalt ska det komma sex sladdbilar under året, såväl hybrider som helelektriska. En av modellerna är Golf GTE som kommer ut kort efter de första modellerna i den åttonde Golf-generationen.

Volkswagen avslöjar inte alla modeller som kommer under 2020, men de uppger att av de 34 så kommer 12 vara SUV:ar. Detta är den bäst säljande karosstypen.

VW-chefen Ralf Brandstatter ser inga problem för Volkswagen att klara sina utsläppsmål och menar att det är tack vare de nya helelektriska bilarna. Fram till 2024 kommer Volkswagen att investera närmare 200 miljarder kronor i ny teknik, varav 115 miljarder går till elteknik.

Volkswagen ID Cross

Volkswagen ID Cross

 
Ja tack, gärna en elbil från VW!
371
79