Volvo och Daimler nära ett samarbete

Effektiva förbränningsmotorer är väldigt dyra att utveckla. Därför blir det allt vanligare med motorsamarbeten. Om några år kan Volvo och Mercedes dela motorer.

Volvo och Daimler nära ett samarbete

När Volvo Cars ägare Geely köpte 10 procent av Daimler, Mercedes ägare, så spekulerades det om att de två företagen skulle börja samarbeta. Och nu ser det ut att bli så.

Källor inom Volvo Cars och Daimler bekräftar för Automotive News Europe att de två företagen kommer allt närmare ett samarbete kring att utveckla nya förbränningsmotorer, men det är också andra samarbeten på gång.

Geely berättade i oktober att Volvo Cars ska få ansvara för koncernens motorutveckling. Den nya organisationen ska gå igång i slutet av mars. Därför är det inte konstigt att det är med Volvo Cars, och inte med Geely centralt, som Daimler kommer att samarbeta med kring motorutveckling. På sikt kan det även bli tal om att gemensamt utveckla elektriska drivlinor.

Geely och Daimler har redan planer på att tillsammans bygga nästa generation elektriska Smart-bilar i Kina. De två koncernerna har också tecknat avtal om en gemensam limousinetjänst i Kina.

 
Klart att det ska sitta en Skövde-motor i en Merca!
244
115