Koenigsegg siktar på 500 km/h med projektet Mission 500

Bugattis rekord på 300 mph (483 km/h) är en nagel i ögat på Koenigsegg. Projektet Mission 500 ska åter göra Koenigsegg herre på täppan.

Koenigsegg siktar på 500 km/h med projektet Mission 500

Det var i september i fjol som en Bugatti Chiron nådde 490 km/h på Volkswagens testbana i Tyskland. Därmed slog de Koenigseggs tidigare rekord på 458 km/h.

Koenigsegg var kritiska till Bugattis rekord eftersom bilen var förlängd och hade andra stötdämpare, specialdäck och strippad inredning. Men instället för att sura har Christian von Koenigsegg beslutat sig för att slå ett nytt hastighetsrekord, 500 km/h i en serieproducerad bil.

Enligt The Supercar Blog heter projektet Mission 500 och ska presenteras på bilsalongen i Genève i mars. 

Sannolikt är den tilltänkta rekordbilen baserad på Koenigseggs senaste modell Jesko. Enligt Koenigsegg ska "vanliga" Jesko ha aerodynamik för att klara 300 mph, alltså 483 km/h. En specialversion av Jesko kan vara anpassad för 500 km/h.

The Supercar Blog skriver också att deras källor uppger att Koenigsegg kommer att ha en större monter på bilsalongen i Genève än vanligt. Montern ska ha plats för minst tre bilar, vilket ger stöd åt rykten som säger att Koenigsegg ska ska presentera två bilnyheter i år.

 

Koenigsegg Jesko, som tros utgöra grunden för Mission 500.

Heja Koenigsegg!
276
8