Lamborghini återkallar Aventador SVJ – finns risk att bli inlåst

Lamborghini Aventador SVJ – en av de mest mytomspunna bilarna från Sant'Agata Bolognese – tvingas till verkstadsbesök på grund av miss i produktionen.

Lamborghini återkallar Aventador SVJ – finns risk att bli inlåst

Alla har vi våra dåliga dagar på jobbet – men i kontrast till den stackars Lamborghini-medarbetaren som monterat dörrhandtagen på 26 stycken Aventador SVJ – ska man kanske inte klaga. Han får nämligen skulden för att ha misslyckats med att montera handtagen på rätt sätt.

Enligt Car and driver som hänvisar till en utredning som utförts av den amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA finns det en risk att bli inlåst i bilen som av viktbesparingsskäl utrustats med remhandtag.

Visst är det lätt att tänka sig att bli inlåst i en av bilvärldens starkast lysande stjärnor, men efter en stund blir det nog jobbigt. Kolfiberstolarna i Aventador SVJ är nämligen extremt skålade för att hålla förare och passagerare på plats när bilen kramar kurvor i brutala hastigheter.

Av den totala produktionskvantiteten på 900 bilar berörs endast 26 exemplar som tillverkats mellan december 2019 och januari 2020.

Bakom ryggen i Aventador SVJ finner man Lambos ursinniga V12:a på 770 hästkrafter, bilen toppar 350 km/h och gör 0 – 100 km/h på 2,8 sekunder. Priset ligger på drygt 3,6 miljoner kronor.

 
Jag förväntar mig högre kvalitet av Lambo.
54
14