AB Volvo redovisar förlust – men mindre än förväntat

AB Volvo presenterade idag sin kvartalsrapport för andra kvartalet och redovisade en förlust före skatt på 90 miljoner kronor. Det är bättre än väntat, rapporterar Sveriges Radio.
Annons

Lastbilstillverkaren AB Volvo har klarat sig bättre än väntat genom andra kvartalet av 2020. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en förlust på 149 miljoner kronor, rapporterar Sveriges Radio Ekot med hänvisning till en sammanställning från Reuters.

Det innebär dock fortfarande en förlust på ungefär 15 miljarder kronor jämfört med samma period 2019. Coronakrisen har fått stor effekt på AB Volvo. Vinsten samma period 2019 uppgick i 14,6 miljarder kronor.

AB Volvo har tappat väldigt mycket i försäljning. Koncernen redovisar en minskning med 38 procent till 73,2 miljarder kronor.

– Det här är ju ett kvartal, naturligtvis, som är helt och hållet av Coronapandemin och dess ekonomiska konsekevenser, sa vd Martin Lundstedt till Ekots Victor Jensen.

Samtidigt sa Lundstedt att orderingången nu börjar återhämta sig från de ”väldigt låga nivåer” som AB Volvo hade i början av kvartalet.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen