Svindyr Bugatti till salu i Stockholm: "Första i Sverige"

En svart Bugatti Chiron Sport är just nu till salu hos en bilhandlare i Stockholm. Priset? 40 miljoner kronor inklusive moms.

Svindyr Bugatti till salu i Stockholm: "Första i Sverige"
Bilen drog till sig mycket uppmärksamhet när den anlände till bilhandlaren på Grev Turegatan i Stockholm. Foto: Petter Eneman.

Den unika bilen levererades till McLaren- och Bentleyhandlaren Automotion Group på Östermalm i Stockholm i helgen. Nu ligger bilen ute till försäljning på Blocket.
– Det blev en jäkla uppståndelse när vi körde hit den, säger Gustav Leuhusen på Automotion Group.

Bugattin är den första av sitt slag på svensk mark, menar han. Den är dock ännu inte registrerad i Sverige. Bilhandlaren Daytona Automobil annonserar ut en liknande bil, men det exemplaret står utomlands.

Priset för den här lätt begagnade bilen är 40 miljoner kronor inklusive moms. Mycket pengar för en bil – men Gustav Leuhusen menar att det trots det finns ett stort intresse bland svenskarna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En ovanlig syn på svenska vägar. Foto: Petter Eneman

– Vi hade inte tagit hit bilen om vi inte visste att intresset fanns. Sverige är ett jätteland för den här typen av bilar. Däremot är inte kulturen här att folk kör omkring med dem. De köper dem som investeringar och har dem i sina bilsamlingar, säger han.

Chiron Sport är, som namnet antyder, en sportigare version av Bugattis superbil. Det som skiljer bilen från en "vanlig" Chiron är bland annat ett styvare chassi, 18 kilo mindre vikt och en ny bakre differential med så kallad Torque Vectoring. På utsidan känns den bland annat igen på det fyrpipiga avgasutblåset där bak.

Motorn är densamma som i standardbilen och har 16 cylindrar, åtta liters slagvolym, 1.500 hästkrafter och 1.600 Newtonmeter. 0–200 km/h avverkas på 6,5 sekunder, och toppfarten är elektroniskt begränsad till 420 km/h.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Köpläge?
417
143
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.