Äntligen kommer BMW M3 Touring

Det har varit nära tidigare, men nu kommer äntligen en kombiversion av BMW M3.

Äntligen kommer BMW M3 Touring

För 20 år sedan visade BMW upp en M3 Touring som konceptbil, men det blev aldrig någon produktion. Hittills har M3 bara funnits som sedan, coupé och cabriolet.

 

BMW M3 Touring Concept från år 2000.

Ärkerivalerna Audi och Mercedes har firat flera framgångar med sina supersnabba RS- och AMG-bilar i kombiutförande. BMW hade under en period en M5 Touring, men nu blir även M3 lite mer praktiskt i vardagen. 

BMW bekräftar ryktena om M3 Touring genom att skicka ut en teaser-bild. På bilden syns fyra avgasutblås och en rejäl diffusor. BMW M3 Tourings främste konkurrent blir Audi RS4.

I september kommer en ny BMW M3 Sedan och M4 Coupé att presenteras. Om ett år kommer en cabrioletversion av M3 och efter ytterligare ett år kommer Touring-versionen, alltså kombin.

I ett pressmeddelande antyder BMW att M3 Touring kommer att få samma sexcylindriga bensinmotorer med turbo som M3 Sedan och M4 Coupé. De berättar också att M3-modellerna kommer att få stora luftintag i fronten.

Under utvecklingsarbetet kommer BMW M3 Touring att testköras på Nordschleife i Nürburgring. Vi kan anta att BMW kommer att försöka slå något rekord med bilen.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Hellre en BMW M3 Touring än en Audi RS4!
468
76