Volkswagen Passat får leva vidare – kan komma som elbil

Det har pågått intensiva interna diskussioner på Volkswagen om huruvida de ska satsa vidare på en ny generation Passat eller inte, där framför allt intern...
Annons

Det har pågått intensiva interna diskussioner på Volkswagen om huruvida de ska satsa vidare på en ny generation Passat eller inte, där framför allt intern konkurrens från Areton och den kommande elbilen ID Vizzion talat emot en fortsättning för Passat. 

Men Passat hänger alltså kvar och den nionde generationen av Passat väntas komma 2023. Och en källa till Autocar säger att kommande Passat får ännu större fokus på interiörutrymme.

”Med Arteon har vi redan en bil i det segmentet med fokus på styling. Det öppnar dörren för Passat att bli ännu mer utrymmesfokuserad än tidigare.”

Från 2023 ska Passat byggas på en uppdaterad version av MQB-plattformen, precis som Skoda Superb som den också kommer att dela drivlinor med. Förutom mildhybrider spekuleras det om bensin- och dieselladdhybrider likväl som en helt eldriven version.

Passat passerade nyligen 30 miljoner sålda bilar sedan 1973 då modellen lanserades. Det gör den till den näst bäst säljande VW-modellen efter Golf.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen