Racingbilen Ford P1 ska byggas

Tillsammans med e-sportspelare har Ford utvecklat racingbilen P1. Ikväll avtäcks bilen.
Annons

Under förra året bildade Ford ett e-sportlag som heter Team Fordzilla. Ford har tillsammans med spelarna i laget utvecklat den virtuella racingbilen P1. 

Under namnet Project P1 användes twitter för att göra olika designval. Till slut togs två olika bilar fram. I en twitteromröstning var den bil som ritats av bildesignern Arturo Ariño.

Racingbilen Ford P1 ska byggas

– Projektet P1 tog mig tillbaka dit allt började. Anledningen till att jag blev bilsdesigner från allra första början var att kunna designa något som ingen har sett tidigare och som suddar ut gränserna. Den här bilen kommer vara fantastisk för ögat, och samtidigt som den kommer utmana spelaren bortom sina begräsningar för fokus och reflexer kommer den också vara oerhört givande att köra, säger Arturo Ariño, designer för Team Fordzilla P1-konceptet på Ford Europa.

Racingbilen Ford P1 ska byggas

Många Ford-fans har undrat när bilen kommer att vara tillgänglig. Ford samarbetar med en större en större spelutvecklare för att introducera fordonet i ett populärt racingspel 2021.

Men Team Fordzilla P1-konceptet kommer också att finnas i fysisk form. I kväll lockan 19.30 idag (27 augusti) avtäcks bilen på gamingmässan Gamescom. Det livesänds på www.gamescom/global/home.

Racingbilen Ford P1 ska byggas
 
Annons
Annons
Rulla till toppen