Nya Mercedes SL testkörs – kolla in spionbilderna

Mercedes rensar hårt i modellprogrammet – men den legendariska SL-serien får leva kvar. Snart kommer en ny generation utvecklad av AMG.

Nya Mercedes SL testkörs – kolla in spionbilderna

SL-serien gjorde debut redan 1952 och vägrar dö trots att marknaden för cabrioleter minskat på senare år. Istället är det den mindre SLC-modellen och lyxglidaren S-klass Cabriolet som får stryka på foten.

Den nya SL-generationen kommer ut hos bilhandlarna i slutet av nästa år. Just nu testas prototyper på allmän väg.

Bilderna av prototyperna är inte tagna av någon bilspion, det ska bara se ut som det, utan är utskickade av Mercedes smarta PR-avdelning.

Bilarna är väl maskerade och det är inte så lätt att utläsa så mycket av dem. Men vi tycker oss se en front och akter som påminner om sportbilen Mercedes-AMG GT. Inte konstigt med tanke på att nya SL utvecklas av AMG och delar antagligen plattform med GT-serien. Det ryktas att Mercedes först provade en kortad version av chassit som används till S-klass Cabriolet.

Det är första gången som AMG får ansvara för SL-serien. Det innebär troligen att den nya SL-serien blir mindre glidarbil och mer prestandabil.

De två bilarna på bilderna har olika avgasutsläpp. Den ena bilen har runda och den andra fyrkantiga. Det tyder på att de har olika motorer. Bilen med fyrkantigt utblås kan vara en mer trimmad AMG-modell.

Enligt Autocar ska det komma en rad olika motorer:
SL 450 EQ Boost med en treliters turbo-sexa med 370 hästar.
SL 53 som är en AMG-trimmad version av SL 450 EQ Boost med 435 hästar.
SL 500 EQ Boost med 4-liters V8 med ungefär samma effekt som SL 53.
SL 63 och SL 63 S AMG-trimmade versioner av V8 med mer än 600 hästar.

Det tycks också som att SL-serien åter får tygtak. En förklaring till detta är dels att spara vikt och få en lägre tyngdpunkt, men också att tygtaken utvecklats mycket på senare tid och ger idag bra ljuddämpning.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Äntligen en ny SL!
161
13