Beskedet: Aston Martin tillbaka i Sverige

Aston Martin får ny en officiell återförsäljare i Sverige. Vi ställde några snabba frågor till Johan Mårtensson på Semler Premium Sweden, som ligger bakom satsningen.
Annons

Aston Martin är tillbaka i Sverige. Detta efter en tid av ovisshet efter det avslutade samarbetet med Callisma. Nu tar Semler Premium Sweden över. Bakom företaget står Johan Mårtensson som även har hand om Lamborghini Malmö. 

Vilken rolig nyhet, Johan! Hur ser tidsplanen ut?

Tack! Vi öppnar ett tillfälligt showroom med kontor på Convendum Stockholm (Kungsholmen) strax efter årsskiftet. Där blir det två bilar i utställningen, en DBX och en Vantage V8. I juni öppnar vår helt nya fullserviceanläggning i Järfälla, i ett helt nytt område nära Järfälla Hyrkart.

Men då blir det större antar jag?

Absolut, det är en anläggning på 4 200 kvadratmeter i två våningar. Det ger även plats för ytterligare varumärken men vilka det blir får jag återkomma till senare …

Just nu håller vi på att tillsätta personal. Rekryteringen tar fart efter årsskiftet och vi söker allt från sälj- till verkstadspersonal. Mer information kommer att finnas på astonmartinstockholm.com. Vi har redan utsett vår filialchef och det är Fredric Palmqvist som bland annat jobbat med Maserati på Autoropa i fem år. Han är som klippt och skuren för detta.

 

Beskedet: Aston Martin tillbaka i Sverige
Johan Mårtensson.

Förutsatt att läget tillåter stor öppningsfest, kan vi förvänta oss Lance Stroll och Sebastian Vettel bland gästerna?
Ha ha! Det hade varit underbart, jag är själv F1-nörd och har inte missat ett race på 20 år. Och allt detta med att Aston Martin blir ett F1-team var inte klart när mina förhandlingar med fabriken började. Men det är bara positiva nyheter. Vad som däremot är klart är att Aston Martin kommer att transportera hit några riktigt exklusiva och speciella bilar till lanseringen.

Tajmingen är verkligen bra, speciellt med nya DBX. Har du kört den?

Nej, men demobilen kommer vilken dag som helst. Jag har beställt en i British Racing Green med kopparfärgade fälgar. Hur snygg som helst!

Hur ska ni arbeta för att öka kännedomen kring Aston Martin?

Jag tror att de flesta känner till märkets historia. Men vi har en plan för att föryngra målgruppen, ordentligt. Fram till nu har den genomsnittlige köparen varit 62 till 75 år. Planen är att sänka detta genom att erbjuda F1-resor, körning på Silverstone samt trackdays på svenska banor som Ljungbyhed och Mantorp.

Härligt, lycka till med projektet. Avslutningsvis, vad önskar du dig i julklapp?

Oj! Ja får man drömma står väl en F1-resa till Monaco högt upp på listan. Det vore något!

Beskedet: Aston Martin tillbaka i Sverige
Anläggningen i Järfälla utanför Stockholm slår upp portarna i juni 2021.
 
Annons
Annons
Rulla till toppen