Race of Champions till Sverige – ska köra på havsisen i Piteå

Världseliten i motorsport kommer till Sverige nästa år – närmare bestämt till Pite Havsbad. Det är första gången som evenemanget hålls i Sverige, något den...
Annons

Världseliten i motorsport kommer till Sverige nästa år – närmare bestämt till Pite Havsbad. Det är första gången som evenemanget hålls i Sverige, något den svenske medgrundaren av Race of Champions, Fredrik Johansson, naturligtvis är mycket nöjd med.

– Efter att ha hållit Race of Champions på prestigefyllda platser som ”Fågelboet” i Peking, Stade de France i Paris, Wembley Stadium och Londons Olympiastadion är det den stor ära att kunna ta eventet till mitt hemland för första gången, säger han.

Om världsläget tillåter ska tävlingen hållas i januari nästa år och köras på isen vid Pite Havsbad. Vilka förare som kommer att delta är än så länge oklart, men att svenske rallykrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson blir en av dessa är en lågoddsare. Han har dessutom redan provkört isen vid Pite Havsbad.

– Det är så himla kul att köra och få sladda genom kurvorna. Det kommer bli en utmaning, men jag tror att alla förare kommer att älska det,säger han till SVT Nyheter Norrbotten.

 

Race of Champions till Sverige – ska köra på havsisen i Piteå
Annons
Annons
Rulla till toppen