Klart: Då kommer Lucid Air till Sverige

Med lite tur kan det ta så lite som ett år innan vi har Lucid Air på svenska vägar.

Klart: Då kommer Lucid Air till Sverige

Lucid Air börjar rulla på svenska vägar under den första halvan av 2022, det bekräftar företaget i ett uttalande. Bakgrunden till att det kände sig manade till att uttala sig var efter en misslyckad tweet.

På sen direkta frågan: "när kommer Lucid Air till Norge" svarade Lucid Motors officiella twitterkonto: "Europeiska leveranser ska inledas i slutet av 2021".

Detta är nu alltså dementerat av Lucid som förtydligar att bilarna alltså inte kommer till Europa förrän första halvan av 2022. 

 

 

I samband med premiären av Lucid Air i september förra året berättade Lucids svenska representant att instegsversionen av Lucid Air kommer att kosta 700.000 kronor ex. moms, vilket bör betyda ett grundpris på strax under miljonen. 

I övrigt har Lucid Air väldigt mycket intressant teknik. Bland annat ett batteripaket på 113 kWh, som enligt Lucid har en energitäthet som är 17 procent bättre än konkurrenterna. Den ska också klara snabbladdning i upp till 300 kW tack vare ett 900 voltssystem. Den har också ett lågt luftmotstånd på cw 0,21.

Hellre en Lucid Air än en Tesla Model S.
251
41
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.