Inför Förnuft & Känsla: Toyota GR Yaris – "Full fart på fulaordmaskineriet"

Är nya Toyota GR Yaris bara en hype eller är den hyper?

Inför Förnuft & Känsla: Toyota GR Yaris – "Full fart på fulaordmaskineriet"
Peder, eller ska vi kalla honom Kapten Haddock?, har ett extra välsmort munläder i detta avsnitt!

Du vet väl att du som är Premiummedlem får se Förnuft & Känsla före alla andra här på sajten? Redan imorgon kan du se avsnittet med Toyota GR Yaris – helt utan Youtube-reklamavbrotten!

Bli Premiummedlem här!

Hallå där Alrik och Peder! Berätta lite om årets mest hypade bil, Toyota GR Yaris. Vad sticker ut?

Peder: Det som sticker ut är just att den är så hypad. Det är en rolig liten bil men kommer den motsvara förväntningarna för dem som springer och köper den?

Alrik: Den är underbart gammaldags med manuell växellåda, en riktig handbroms som ska användas och den är byggd för att vara snabb! Och så är det en Toyota med allt vad det innebär med driftsäkerhet och så vidare.

Varför kallar Alrik dig för Kapten Haddock?

Peder: Bra fråga! Jag tror han tycker att jag är en butter gringubbe emellanåt, men kanske snäll innerst inne …

Alrik: Exakt så, full fart på fulaordmaskineriet och massvis med stormande känslor. Och samtidigt snäll på insidan med sitt stora hjärta. Vissa har kanske inte förstått den biten. Alla älskar ju Kapten Haddock – för att han är exakt som han är.

Vad förvånade mest?

Peder: Att den var så orolig. Detta är inte en lättkörd liten bil, man behöver köra in sig på den och även då finns det många andra bilar som är lättare att hantera, både med mer och mindre hästkrafter.

Alrik: Ja den har inte en naturlig vilja att sladda mjukt och länge. Den utmanar. Men det som förvånade mest är att styrningen är så pass död. Jag saknar lättheten och känslan, information från vägen, livsglädje i ratten!

Hände något knasigt?

Peder: Haha ja, det blev en och annan sladd som slutade bredvid banan!

Alrik: Att Sebastian satte sig bakom ratten för att han tyckte vi körde långsamt är inte så vanligt! Han körde helt sladdfritt och trist, men rätt snabbt. Men mest var det banan som fick bättre och bättre grepp när snön försvann. Så Peder var snabbare på slutet …

Hur skötte sig Peder?

Peder: Jag blev lite nervös av den här bilen, fick inget förtroende för den. Så körmässigt har jag haft bättre dagar.

Alrik: Han var stor i själen och erkände att han inte gillade bilen, att den inte passade honom. Ärlighet är ibland jobbigt, men viktigt. 

Hur skötte sig Alrik?

Peder: Exemplariskt som alltid, jag tror den här passade Alriks lite lätt ryckiga körstil bättre än min.

Alrik: Jag körde för en gångs skulle inte av, tror jag … Det var kul men mer svårtkört än väntat. 

Hur skötte sig Sebastian?

Peder: Han la sig i och satte en varvtid för att bevisa hur bra den var. Det orsakade lite rabalder, ni får se vad som hände!

Gick något sönder?

Peder: Nej konstigt nog, den verkar vara välbyggd

Alrik: Nej, inte när vi hade den, men veckan efteråt gick det tydligen åt skogen för någon annan som lånade den, som nu har ett stukat självförtroende. Det här är inte en leksaksbil, utan en förklädd rallybil. Fruktansvärt snabb om den körs rätt. Men inte lika kul som den är snabb, om ni förstår hur jag menar.

Vilket är det bästa med bilen?

Peder: Just kvaliteten tror jag, och visst är det en rolig liten bil för dem som gillar minibilar.

Alrik: Håller med, hög kvalitet, bra pris för prestanda, och snabb!


Vad är det sämsta med bilen?

 Peder: Den är pytteliten, och faktiskt inte särskilt lättkörd, gissar att det kommer bli en och annan försäkringsskada om det här ska bli nästa ungdomssportbil. Det finns många potenta bilar som är lättare att köra än den här.

Alrik: Jag vill ha en mer levande styrning och mjukare sättning för vanlig körning på gata, så att den lever mer. Kanske lite smalare däck …

 

Jag längtar till avsnittet!
18
7
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.