Volvo i samarbete med ”Kinas Uber” – ska bygga självkörande bilar

Håkan Samuelsson: "bekräftar vår ambition att vara en prioriterad samarbetspartner för världens ledande taxibolag".

Volvo i samarbete med ”Kinas Uber” – ska bygga självkörande bilar

DiDi Chuxing är ett kinesiskt bolag som på vissa marknader är något av en Uberutmanare, med över 550 miljoner användare i Asien, Latinamerika och Ryssland. Nu har företaget dessutom utvecklat en ny hårdvaruplattform för självkörande fordon – och det är där Volvo Cars kommer in i bilden. 

Volvo Cars ska nämligen förse DiDi med ett gäng XC90 som ska utrustas med den självkörande tekniken.

Det långsiktiga målet är ett långtgående samarbete och att dessa bilar så småningom ska ingå i DiDi:s självkörande taxiverksamhet. DiDi står nu i startgroparna för att bygga ut sina självkörande testflottor både i Kina och i USA.

– Vårt strategiska samarbete med DiDi Autonomous bekräftar vår ambition att vara en prioriterad samarbetspartner för världens ledande taxibolag. DiDis växande förarlösa taxiprogram tillsammans med våra säkra bilar är den perfekta kombinationen för att vinna kundernas förtroende för självkörande åkning, säger Håkan Samuelsson, VD för Volvo Cars.

DiDi är också mycket nöjda med sitt nya samarbete.

– DiDi Gemini, vår nya hårdvaruplattform för självkörning, innehåller kritiska förbättringar utifrån våra testkörningar med passagerare i Shanghai. Med Volvo Cars ledarskap inom fordonssäkerhet ser vi nu fram emot att nå nya milstolpar på färden mot självkörande transporttjänster, säger Bob Zhang, VD för DiDi Autonomous Driving och CTO för DiDi Chuxing.

Kul samarbete!
6
9
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.