Lady and gentlemen, start your engines!

Spänningen stiger, idag kl 17:00 är det dags för Indy 500! Men även Linköpings Dino Beganovic tävlar i helgen, på franska Circuit Paul Ricard.

Lady and gentlemen, start your engines!

Vi börjar med Formula Regional European Championship by Alpine (puh!) och Dino Beganovic. Linköpingsgrabben är revanschsugen efter en miserabel helg på gatorna i Monaco. Det blev inga poäng i Race 1 (P 17) och i det andra Monacoloppet var Dino med i en masskrasch strax efter start, i vilken en annan förares bil landade ovanpå Dinos!

– Jag är otroligt tacksam för halon och alla andra säkerhetsdetaljer i de här bilarna, kommenterar Dino Beganovic. Det räddade mig från något betydligt värre idag och det är fantastiskt att vi alla gick därifrån utan skador. Det var förstås tråkigt att vi inte kunde ställa upp i omstarten, men det har ändå varit en väldigt lärorik helg och jag tar med mig många erfarenheter inför framtiden.

Nu är det nya tag, på en betydligt säkrare bana med enorma avåkningszoner. En rejäl kontrast mot Monaco.

– Det känns bra att vara tillbaka i bilen igen bara några dagar efter Monaco. Vi testade på Paul Ricard inför säsongen och ärligt talat var det inte ett bra test, men vi har lärt oss mycket sedan dess och tagit många steg med bilen. Dessutom kommer det vara betydligt varmare nu, så det är helt öppet. Jag ser fram emot helgen och jag hoppas att vi kan vara med och slåss där framme, fortsätter Dino Beganovic.

Formula Regional European Championship by Alpine

Fredag 28 maj
Fri träning 1: 12.00-12.50
Fri träning 2: 17.20-18.10

Lördag 29 maj
Kval 1: 08.30-08.50
Race 1: 14.20 (30 min + 1 varv)

Söndag 30 maj
Kval 2: 09.00-09.20
Race 2: 14.30 (30 min + 1 varv)

Du följer streaming på mästerskapets YouTube-kanal, eller:
www.dinoracing.se
www.formularegionaleubyalpine.com

Över till Indy 500. Som rubriken antydde, det är en dam och resten herrar i startfältet. Du kan läsa mer om förra helgens kval, där Marcus Ericsson tog P 9 och Felix Rosenqvist P14, här.

Glöm inte att Felix tävlar med nytt livery på bilen helgen till ära. Du ser hans fräcka mönster här, så du vet vilken bil att hålla utkik efter. Marcus är som vanlig synlig i sin Huski Chocolate-sponsrade bil.

Så här sade Felix Rosenqvist efter kvalet:
– Det har varit en intressant dag, och det känns bra att ha säkrat upp en hygglig startposition till racet. Jag var faktiskt förvånad över hur bra bilen kändes på det första försöket. Det var väldigt enkelt att göra de fyra varven – lite för enkelt – och vi hade alldeles för mycket downforce på bilen. Det var synd att vi inte vågade chansa lite mer och gå närmare gränsen där, när det fortfarande var relativt svalt och banan var som snabbast.

Indy 500 på V Sport Motor/Viaplay

Fredag 28 maj
Carb Day: 17.00–19.00

Söndag 30 maj
Indy 500: 17.00–22.00

Jag ska titta på kvällens race!
10
6
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.