Formel Helg: Favorit i repris på Red Bull Ring och Mid-Ohio?

Vi är mitt inne i en så kallad "tripple header" av F1-säsongen. I helgens körs det precis som förra veckan på Red Bull Ring – och Red Bull Racings Max Verstappen är segertippad, igen. I USA har vi tre svenskar att hålla ögonen på.

Formel Helg: Favorit i repris på Red Bull Ring och Mid-Ohio?
Kan någon hota Max Verstappen i helgens GP på Red Bull Ring?

Precis som förra årets körs det även i år två race på Red Bull Ring i Österrike. Och precis som förra året kör man olika däckblandningar på de olika helgerna. Nu till helgen när det är dags för Österrikes GP (förra helgen var det Steiermark GP eftersom ett land enligt reglerna inte kan arrangera två race samma säsong) kör man ett steg mjukare däck jämför med förra veckan. 

Detta kommer med största sannolikhet att innebära ytterligare ett depåstopp för däckbyte, om inte vädret vill något annat. Prognosen talar inte för regn, men sådant kan snabbt ändra sig i alpmiljön.

Steiermark GP må ha varit det tråkigaste loppet hittills i år. Verstappen och Hamilton drog iväg från resten av fältet och lyckades nästan med bedriften att varva alla övriga förare.

Det som gör mästerskapet spännande nu är att Red Bull Racings Max Verstappen leder mästerskapet. Det är första gången sedan nuvarande reglementets införande 2014 som ett annat team än Mercedes är i ledning.

Verstappen går in i helgens GP med 156 poäng och Hamilton ligger alltså tvåa på 138 poäng.

Max Verstappen.

Något som verkligen skulle krydda helgen är om Sergio Perez (Red Bull Racing) och Valtteri Bottas (Mercedes) kan hålla jämna steg med Verstappen och Hamilton för att slåss om de höga poängen. Eller varför inte Ferrari- och Alpha Tauri-förarna som var heta förra helgen? 

Vi får heller inte glömma Lando Norris (McLaren) som har varit framgångsrik i år (den enda föraren att ta poäng i samtliga körda GP). Och ännu bättre vore om hans teamkollega Daniel Ricciardo äntligen kommer överens med bilen och kan vara med i fighten.

Tv-tiderna på Viaplay Motor och V Sport Motor är enligt följande:

Fredag 2 juli

FP1: 11.25
FP2: 14.55

Lördag 3 juli
FP3: 11.55
Kval: 14.40

Söndag 4 juli
Race: 14.00

Highlights: 21.00 (TV10)

 

Missade du loppet förra helgen? Ingen fara! Lyssna på Forza Motorsport Podcas som berättar allt om vad som hände! 

Linus Lundqvist.

Vi hoppar över Atlanten till Indy Lights där Linus Lundqvist kör. För nästan exakt ett år sedan inledde Linus en resa som tog honom rakt in i det okända. Nu, 12 månader senare, återvänder stockholmaren till platsen där allt började – och den här gången gör han det som ett av de hetaste framtidsnamnen i amerikansk motorsport.

Det var här, i Lexington, Ohio, som den då 21-årige svensken slog etablissemanget med häpnad när han direkt i USA-debuten i Formula Regional Americas ledde båda premiärracen från start till mål och tog hem en uppseendeväckande omedelbar dubbelseger. 

– Mid-Ohio är en plats förknippad med starka minnen för mig, säger Linus Lundqvist. Det var där hela den här USA-resan började, och jag tror att medvinden som den helgen gav var en viktig nyckel till allt som hänt efteråt. Jag gillar banan, och det är en av bara två på årets kalender som jag faktiskt kört förut, så allt sammantaget går jag in i den här helgen med en väldigt positiv känsla.

Linus är inför helgen delad tvåa i en jämn titelstrid, på exakt lika många inkörda poäng (227) som den fyrfaldige amerikanska juniormästaren Kyle Kirkwood.

I täten, bara åtta poäng fram, återfinns David Malukas (USA) – Lundqvists teamkamrat i Global Racing Group with HMD Motorsports.

Tävlingarna följs via länk till YouTube på www.linuslundqvistracing.se

Torsdag 1 juli
Test 1: 16.00-17.30
Test 2: 20.00-21.30

Fredag 2 juli
Test 3: 14.10-15.40
Träning: 17.25-18.10
Kval 1: 21.35-22.05

Lördag 3 juli
Kval 2: 16.05-16.35
Race 1: 22.30

Söndag 4 juli
Race 2: 16.00

Felix Rosenqvist.

På samma bana kör även klassen över, Indycar, och där ser vi med glädje att Felix Rosenqvist är tillbaka i sittbrunnen efter den svåra kraschen i Chevrolet Detroit Grand Prix den 12 juni.  

– Det känns otroligt skönt att kunna återuppta säsongen och ge sig ut på banan igen, säger Felix Rosenqvist. Jag har blivit mycket väl omhändertagen av Dr. Billows och alla andra i Indycars medicinska team, och jag är tacksam för stödet under min återhämtning. Nu känner jag mig fullt redo att ge järnet och börja fokusera på det sportsliga igen. Nu kör vi!

Indycar sänds även det på Viaplay Motor och V Sport Motor med följande tider:

Fredag 2 juli
Fri träning 1: 20.30-21.15

Lördag 3 juli
Fri träning 2: 15.05-15.50
Kval: 18.00-19.15
Fri träning 3: 21.30-22.00

Söndag 4 juli
Race (80 varv): 18.00

 

 

 

Drömhelg, jag sitter bänkad!
21
1
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.