Smidigare Tysklandsresa med ny färjelinje

Nu blir det enklare att nå Tyskland utvilad. En ny färjelinje från Nynäshamn till Rostock startas den 30 augusti. Vissa avgångar kommer också att ske från Visby.
Annons

Att bila i Tyskland är trevligt. Men resan dit, om man är bosatt i Svealand och norrut, kan kännas seg. Danska smörrebröd till trots.

Snart finns det möjlighet att anlända till Tyskland utvilad. Detta tack vare nya färjelinjen Hansa Destinations. Den 30 augusti startar färjetrafiken mellan Nynäshamn och Rostock. Vissa turer kommer angöra Visby hamn och då har du möjligheten att resa direkt mellan Gotland och Tyskland.

Resan mellan Sverige och Tyskland tar cirka 18 timmar – eller 14 timmar om du ansluter i Visby.

Premiärturen mellan Visby och Rostock sker fredagen den 3 september och du kan stanna i antingen sex timmar eller i en vecka. Avgång sker 22:40 från Visby för att vara framme vid lördag lunch i Rostock. Retur sker sedan samma kväll klockan 19:00, alternativt en vecka senare.

Bokar du din returresa via Nynäshamn kan du resa tillbaka lördag, tisdag eller torsdag. Du kan resa både med och utan bil.

Fartyget M/S Drotten kommer under hösten att genomgå anpassningar till den nya linjen. Hytter har byggts om och en del av en vilstolsektion kommer senare göras om till en servering.

Även om restaurang, bar och ”bordershop” finns på fartyget är inriktningen på färjelinjen godstrafik, men även privatpersoner är alltså välkomna.
Vad man kan utläsa av detta är väl egentligen att M/S Drotten inte håller samma klass som en del flärdfulla färjor till Finland, men ibland är faktiskt inte resan målet – utan just målet.

Anpassningen av fartyget kommer alltså ske löpande under hösten. Räkna därför med minimal flärd under denna period.

Detta kompenseras emellertid av ett prova på-erbjudande med upp till 30 procent rabatt på passagerarbiljett, fordon och hytt fram till 31 december 2021.

Resan Nynäshamn–Rostock t/r kostar 428 euro (cirka 4.400 kr) och väljer du avgång från Visby är priset t/r 378 euro (cirka 3.900 kr). Priserna gäller för två personer, en personbil samt hytt.

Annons
Annons
Rulla till toppen