Kvinnligt rallylag i ”öken-VM” i Saudiarabien – med svensk kartläsare

Svenska kartläsaren Annie Seel och hennes tyska förare Annett Fischer tävlar just nu i den sista deltävlingen i ökenrally-VM: Hail Rally i Saudi Arabien.

Kvinnligt rallylag i ”öken-VM” i Saudiarabien – med svensk kartläsare

Just nu körs den sista deltävlingen och själva rallyt är det sjätte och sista arrangemanget i Fifa World Cup for Crosscountry Rallies. Det kvinnliga laget tävlar med specialtillverkade terrängbilar från teamet X-raid och kommer att köras i öken och sanddynor.

Seel berättar i ett pressmeddelande att det har hänt mycket inom den kvinnliga motorsporten de senaste åren – numera finns det till och med en egen tävlingskategori, där både förare och co-driver måste vara kvinnliga. Det ska hjälpa den kvinnliga motorsporten framåt. 

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka i ökenrally-VM! Mitt mål är att vi ska ta en pallplacering i vår klass och även ta pris som bästa kvinnliga team!

Deltar i tävlingen gör totalt sex kvinnliga förare. Förutom Annie Seel och Annett Fischers team är det bara ett annat som har en helkvinnlig besättning, berättar Seel för ams.

Hela tävlingssträckan är 1755 km och körs denna vecka fram tills fredag 11 december i, som namnet antyder, närheten av staden Hail.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.