Volvo Cars utsatt för cyberattack – ”egendom har blivit stulen”

Ett av biltillverkarens filarkiv har utsatts för ett olaga intrång av tredje part, enligt ett pressmeddelande. Den tredje parten ska själv ha upplyst biljätten om intrånget, rapporterar Göteborgs-Posten.
Annons

Volvo Cars meddelar själva att de utsatts för ett cyberangrepp, något de ska ha fått vetskap om för några dagar sedan, uppger presstalespersonen Magnus Holst för Göteborgs-Posten.

Hittills ska man ha bekräftat att ”en begränsad mängd av företagets R&D-egendom” ska ha stulits av den ännu okända tredje parten.

”Volvo Cars utreder egendomsstölden internt och i samarbete med en specialiserad tredje part för att undersöka händelsen. Baserat på tillgänglig information kan företagets verksamhet påverkas. I nuläget ser företaget inte att detta kan ha en påverkan på säkerheten i bilarna eller kundernas personliga data”, skriver företaget i det pressmeddelande som skickades ut vid tretiden på fredagen.

– Det är inte någon ransomewareattack, det är ingen som har krypterat filer, säger Magnus Holst vidare till GP. Han säger också att intrånget ”helt klart” kan påverka Volvo Cars verksamhet.

Annons
Annons
Rulla till toppen