Mercedes varnar för brandrisk i hundratusentals bilar

En läckande vattenpump kan orsaka bränder – ägarna uppmanas att "köra försiktigt".

Mercedes varnar för brandrisk i hundratusentals bilar

Mercedes-Benz har i ett brev varnat ägarna till omkring 800.000 bilar i Europa om ett tekniskt problem som kan innebära en brandrisk. Det rapporterar den tyska tidningen Bild på onsdagen.

Tidningen har publicerat en kopia av brevet i fråga, där biltillverkaren skriver att vattenpumpen i vissa dieseldrivna bilar kan börja läcka. De skriver vidare att detta i enskilda fall kan leda till höga temperaturer, och att risk för brand "inte kan uteslutas".

Mercedes har ännu inte återkallat de berörda bilarna, eftersom de för tillfället saknar de reservdelar som behövs för att åtgärda problemet. Under tiden uppmanar företaget ägarna till de berörda bilarna att "köra särskilt försiktigt" och "begränsa användningen till ett minimum".

Mercedes säger dock i en kommentar till Bild att de jobbar med en lösning och att den första omgången reparationer ska utföras i mitten eller slutet av januari 2022.

Problemet omfattar modeller med dieselmotorerna OM654 och OM656 tillverkade mellan januari 2017 och oktober 2021. Detta inkluderar modellerna GLC, GLE, GLS, C-, E- och S-klass, CLS och terrängbilen G-klass.

 
 
 
 
 
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.