Så blir Svenska rallyt 2022

Imorgon startar svenska rallyt i Umeå. Här är alla de viktiga tiderna du inte får missa!
Annons

Svenska rallyt sänds av SVT och allt kommer att kunna ses på deras kanaler. Den första etappen börjar 08:42 på fredag, 08:57 på lördag och 07:00 på söndag. På söndagen körs 19 specialsträckor. WRC har också en app som man kan ladda ner. 

Det är perfekt vinterväder med cirka en meter snö och minusgrader i Umeå, vilket är härligt eftersom alla vill ha ett riktigt vinterrally. I Karlstad, där Svenska rallyt brukar köras är det töväder och ont om snö. Det svenska rallyt är den andra VM-deltävlingen för i år. 

Inför rallyt leder Sebastien Loeb tabellen efter sin vinst i Monte Carlo. Den enda svenska förare Oliver Solberg, son till den legendariske pensionerade rallycross- och rallyföraren Petter Solberg, ligger sist i tabellen. 

– Det känns väldigt speciellt att köra sin hemmatävling i WRC-klassen, säger Oliver Solberg i ett uttalande inför tävlingen.
– Jag förväntar mig inte att vinna, men har ambitioner att visa stabilitet för mitt team. Tävlingen är ny för alla, och det viktigaste för mig är att genomföra och samla erfarenhet med ny bil och nya specialsträckor.

Annons
Annons
Rulla till toppen