Elon Musk: ”Kom tillbaka till kontoret – eller lämna företaget!”

Teslachefen Elon Musk ställer sig inte i raden av företag som låter personalen fortsätta med distansarbete efter pandemin. Nej: "Den som vill jobba på distans måste också vara minst 40 timmar på kontoret – eller lämna Tesla".
Annons

Sedan coronapandemin nu verkar vara över har flertalet företag runt världen beslutat att behålla distansarbete för sina anställda.

Till dessa kan vi inte räkna Elon Musk och Tesla.

I ett PM som skickats till de anställda och nu sprider sig som en skogsbrand i sociala medier är det raka puckar från multimiljardären:

”Den som önskar att jobba från distans måste också vara på kontoret i minst – och jag menar minst – 40 timmar i veckan eller också lämna Tesla”.

I PM:et skriver Musk också att distansarbetare ”kan låtsas jobba någon annanstans (än i hans företag)”. Han ska också själv ”granska och godkänna” varje enskilt fall där en anställd inte kan uppfylla miniminivån på kontorsarbete.

Det är nyhetsbyrån Reuters som skrivit nyheten, men de har ännu inte kunnat verifiera att PM:et är äkta. Tesla vill inte kommentera, och Musk själv gick inte att nå för en kommentar.

Tesla ansluter sig därmed till en våg av företag, däribland Google, som kräver att de anställda återgår till kontoret.

Det gör dock inte det företag som Musk (väl) nyligen köpt: Twitter.

Twitters vd Parag Agrawal twittrade (så klart) att kontoren skulle öppnas igen men att de anställda kunde fortsätta att jobba hemifrån om de så önskade.

”Där du känner dig mest produktiv och kreativ är var du ska arbeta, och det gäller även för att jobba hemifrån för all framtid”, twittrade Agrawal den 3 mars.

Annons
Annons
Rulla till toppen