Bentley lanserar ny superstol – justerar sig själv

Nu kommer bilstolen som ger dig all den komfort du behöver, eller? Här är Bentleys nylanserade bilstol.
Annons

Bentley Bentayga EWB (Extended Wheelbase, förlängd hjulbas) kommer ha den mest avancerade bilstolen någonsin. Den erbjuder hela 22 justeringsmöjligheter.

Den största nyheten är systemet som känner av klimatet samt avancerad postural justeringsteknik, som hjälper till att stödja kroppen. Baksätespassagerare kan välja sin önskade temperatur och det från sju olika nivåer, därefter känner stolen av passagerarens temperatur samt ytfuktighet med en noggrannhet på 0,1 °C. detta gör stolen 40 gånger per sekund.

Systemet som är inbyggt i stolen bestämmer sedan hur värme och ventilation ska appliceras för att se till att passageraren mår som bäst.

Bentley lanserar ny superstol – justerar sig själv
Bentley lanserar ny superstol – justerar sig själv

Det posturala justeringssystemet avläser och gör automatiska justeringar av passegararens sittposition med syftet att minimera tröttheten som många av oss kan uppleva under längre färder.

Algoritmen som styr systemet utvecklades tillsammans med en kiropraktor och kan applicera 177 individuella ställningar under en tretimmarsperiod, utan att man själv behöver justera något. 

Förutom den extrema komforten bidrar den nya bilstolen till bättre hälsa. Enligt Bentley har studier visat att ett aktivt stöd av kroppsvikten hjälper till att lindra påfrestningar. Påfrestningar som kan leda till mental stress men som också stör fokus. Naturligt stödda ställningar har visat sig lindra stress då de slappnar av de spända musklerna.

Annons
Annons
Rulla till toppen