Tesla inför ny självdiagnosfunktion

Nu ska din Tesla själv kunna berätta för dig huruvida bilen behöver lämnas in till reparation och vad som behöver repareras.
Annons

Enligt CarBuzz vill Tesla se en förbättrad service för sina bilar. Under helgen skrev Teslachefen Elon Musk på Twitter att han vill tillämpa Formel 1 depåteknik när det gäller servandet av bilar för att göra det till en snabb process, så kallad ”samma-timmestjänst.”

Även om en supersnabb service fortfarande bara är en utopi så tar Tesla ett steg närmare i alla fall. Till Tesla appen har det nämligen tillkommit en splitterny funktion som möjliggör skanning av bilen. Funktionen utvärderar huruvida bilen behöver service eller inte. 

Tesla är inte den enda som gett sig in i detta. Även Porsche arbetar med en självdiagnosfunktion för modellen Taycan. 

Nu har ägarna börjat rapportera om den nya självdiagnosfunktionen och det verkar som att den inte är fullt så smidig som man hade önskat. Enligt en ägare var det exempelvis svårt att hitta funktionen, rapporterar CarBuzz. Det verkar inte heller vara klart gällande exakt hur många fel som systemet kan hitta själv innan ett besök på servicestationen.  

Tesla kom redan 2019 med en självdiagnosfunktion, men då var den väldigt begränsad. Det här ska vara en uppdaterad version av det ursprungliga systemet. 

Att systemet ska kunna identifiera problem proaktivt kan ge ägarna av Model 3, och även andra Tesla-modeller, lite mer sinnesro när de tar in sin bil för reparation.

Men huruvida detta löser de andra problem på servicestationer, så som exempelvis långa väntetider, ja det återstår att se.

Annons
Annons
Rulla till toppen