Marcus Ericsson ska tävla på Mantorp

Indy 500-vinnaren ska för första gången på 15 år tävla i Sverige och dessutom utmana sin lillebror och hela eliten under Carrera Cup-finalen på Mantorp. "Det blir garanterat spännande" säger Marcus.
Annons

Tidigare i år skrev den svenske racingföraren Marcus Ericsson in sig i historieböckerna som vinnare av klassikern Indy 500, världens största enskilda idrottsevenemang med 325 000 åskådare på läktarna.

Nu kommer han alltså till Mantorp, till SM-finalen av Carrera Cup Scandinavia den 1 oktober,  direkt från säsongsavslutningen av Indycar-mästerskapet på Laguna Seca i Kalifornien. I dagsläget återstår två deltävlingar och Marcus Ericsson ligger inför den spännande avslutningen på fjärde plats, 17 poäng från toppen med 108 poäng kvar att köra om.

Förhoppningsvis är det en regerande Indycar-mästare som vi får se som gästförare, då han för första gången ska tävla på seriös nivå mot sin lillebror Hampus Ericsson som just nu ligger på tredje plats i det tuffa mästerskapet.

– Jag hoppas såklart hänga med fartmässigt, särskilt som jag får chansen att köra mot min lillebror Hampus, säger Marcus Ericsson. Jag följer mästerskapet och vet att nivån på startfältet håller hög klass så det blir tufft. Det här är mitt första race i en GT-bil och det finns mycket att lära. Bilen har mindre downforce än en Indycar, den är tyngre och har svansmotor. Det blir garanterat spännande.

För Porsche och Carrera Cup är det givetvis en stor fjäder i hatten att ha med Marcus på startlinjen.

– Att ha den regerande mästaren från Indy 500 i startfältet under säsongsfinalen av Porsche Carrera Cup Scandinavia är självfallet helt unikt, säger Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige.
– Det här blir en fantastisk chans för alla som älskar racing att få se Marcus Ericsson i sitt livs form tävla under SM-finalen. Att Marcus väljer att köra hos oss är ärofyllt och vi skickar ett stort tack till Chip Ganassi Racing som möjliggör detta exotiska gästspel.

För Marcus är det här inte bara en tävling utan också ett sätt att tacka alla som stöttar honom.

– 2022 har varit det mest framgångsrika året i min racingkarriär, säger Marcus Ericsson. Det är jättekul att kunna avsluta denna otroliga säsong, med bland annat segern i Indy 500, inför svensk publik på hemmaplan och som gästförare i SM-finalen. En jättefin möjlighet för mig att få tacka alla fans för deras otroliga stöd som jag fått.

Hur bra kommer det att gå för Marcus? Gissa gärna vilka placeringar han kommer att få i de två heaten i kommentarsfältet!

Annons
Annons
Rulla till toppen