Persbrandt testar ”världens bästa racesimulator”

Det svenska företaget Racemore baserat i Mariestad bygger och utvecklar högkvalitativa och uppslukande racingsimulatorer. Skådespelaren och racingentusiasten Mikael Persbrandt har tillsammans med Biltokig varit där för att sätta sig bakom ratten.
Annons

Racemores simulatorer spottas inte ut på löpande band och priset för en simulator är nästa 300 000 kronor plus moms. Men för de som har en tillräckligt stor plånbok och ett intresse för racing är det nästan ett måste.

Simulatorn har en inbyggd speldator för att kunna använda sig av redan färdiggjorda racingspel och tillsammans med ett servo styr systemet sex stycken elektriska linjära ställdon som ger föraren haptisk feedback baserat på bland annat underlag, acceleration och inbromsningar.

Allt detta går att ställa in efter önskemål. Men det krävs nog ett rätt stryktåligt golv när den cirka 300 kg tunga simulatorn är inställd på de mest brutala manövreringarna.

Tre skärmar nästan omringar föraren vilket resulterar i en upplevelse så pass levande att det kan göra en illamående i början. Men nog om det! Ta en titt på videon nedan för att se hur det gick för Persbrandt.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen