Megane R.S. Ultime – den sista busbilen från Renault Sport

Racingavdelningen Renault Sport tar avsked med Megane R.S. Ultime, en tuffare version av R.S. Trophy.
Annons

Megane R.S Ultime har samma300-hästars turbofyra som Megane R.S. Trophy, men är bredare – 60 mm fram och 45 mm bak. Bilen är fullspecad i sitt grundutförande med bland annat 9,3-tumsskärm med navigering, Bose-högtalare, telemetri och 360-kamera.

Den som vill ha ett ännu mer exemplar kan beställa ”Limited Edition” med detaljer i svart så som logotyperna, dörrhandtagen, fönsterkarmarna, hjulen, skärmkåpor, bakre diffusor, med mera.

Megane R.S. Ultime – den sista busbilen från Renault Sport
Manuell växellåda och mekanisk handbroms är rätt val för underhållande aktiv körning.

Motorn har 420 Nm i vridmoment och ser till att bilen gör 0–100 km/h på 5,7 sekunder. Det går att välja mellan manuell och automatisk växellåda. Med manuell låda följer mekanisk handbroms.

Bilen är utrustade med Bridgestone Potenza S007 semi-slicksdäck, 19-tumshjul, fyrhjulsstyrning och Brembo dubbelgjutna bromsar med röda bromsok. Med andra ord en ”hot hatchback” eller GTI-bil för både ban- och buskörning. 

Det finns ännu inte något svenskt pris för Megane R.S Ultime som blir den sista bilmodellern från Renault Sport. Framöver kommer Renaults racingverksamhet att skötas av Alpine.

Megane R.S. Ultime – den sista busbilen från Renault Sport
Annons
Annons
Rulla till toppen