Nya Mercedes-Benz CLE – med svenska priser

Väntan är över – de första leveranserna av nya Mercedes-Benz CLE sker i slutet på året. Nu vet vi även vad den kostar.
Annons

Vi gissar att ni liksom vi har legat sömnlösa sedan i somras, i väntan på svenska priser och ett lanseringsdatum för nya Mercedes-Benz CLE. 

Bilen premiärvisades för ett par månader sedan – vi skrev om den i samband med höstens billanseringar. Nu kan vi avslöja för er vad den kommer att kosta och när de första leveranserna sker. 

Men innan ni pausar allt och springer till kaffemaskinen, kan vi börja med att berätta att den nya coupémodellen, som kombinerar godbitar från både E-Klass och C-Klass, även kommer som cabriolet. Men det blir först senare. Nu är det coupémodellen som får alla uppmärksamhet.  

Modellen som släpps nu erbjuds som mildhybrid i ett gäng konfigurationer: CLE 200, med 204 hästar och bakhjulsdrift alternativt 4MATIC-fyrhjulsdrift. Näst på listan är sportiga CLE 300 4MATIC, som i AMG Line-utförande stoltserar med 258 hästar. 

På toppen hittar vi CLE 450 4MATIC – här levererar den raka sexan 381 hästar. Gillar du emellertid diesel, lär du gilla CLE 220 d: 197 hästkrafter och ett pris på 603 900 kronor. Priset för de övriga, i ordningen som de nämns, är 603 900 kronor (CLE 200), 690 900 kronor (CLE 300 4MATIC) och 821 900 kronor (CLE 450 4MATIC). 

Coupéversionen levereras i slutet på året. Cabrioleten är näst på tur.

Har du fortfarande kaffekoppen i handen ber vi dig att svälja klunken innan något oförutsett händer: Mercedes-Benz CLE går nämligen att beställa i detta nu, med de första leveranserna i slutet på året. 

Annons
Annons
Rulla till toppen