Så blev el-gokarten en polisbil

Vad gör man med en eldriven gokart? Man 3D-printar ut en kaross och bygger en polisbil. ”Grym för att komma genom passager.”
Annons

Det är sällan man stannar upp och funderar på om något är äkta eller inte numera. Det mesta är justerat, AI-genererat eller rent av renderat i digitala ritprogram.

Detta bygge fick oss däremot att ta en närmare titt. 

Det handlar om en ombyggd gokart, med en 3D-printad kaross. Mannen bakom bygget heter Henrik Jensen, även känd för Youtube-kanalen Critical som hamnade i blåsväder efter en streetrace-film 2019.

Var kom idén ifrån?

– Det började med att Pensionärsligan som jag är med i (vi är ett gäng med gamling-masker som hittar på massa kul) blev inbjudna till Red Bulls-lådbilsrace och då gjorde vi en liten polisbil som jagade en trimmad permobil. Eftersom det var ett lådbilsrace så fick man inte ha någon motor, men efteråt så var jag sugen på att bygga vidare på den och ja, det spårade ur lite.. Jag har blivit inspirerad av Grind Hard Plumming som gör små-jeepar och sådant i USA.

Hur ofta kan du köra den?

– Den är rolig att köra, men jag tycker nog det är roligast att bygga, och jag har hela tiden nya idéer och projekt så det har blivit mer bygga än köra hittills.

Vilka reaktioner har du fått?

– Jag har lagt ut Youtube-videos under byggets gång och då har det varit några som tvivlat längs vägen men när den färdiga bilen visades så har det bara varit, ”Wow!! får jag köpa den!?”

Har polisen sagt något?

– Nej, men jag skulle tro att de nog tycker att det är för ont om utrymme och trångt att komma ner i den med bälte, hölster och så vidare. Annars tror jag den skulle va grym för att komma genom passager där deras vanliga bilar är för stora.

Vad är det för gokart?

– Det är ett Tony Kart-chassi som är lite ombyggt, förlängt och med en drivlina från en KTM E-XC, en el-cross på 18 kW. Så det är ett otroligt vrid i den. Sedan är det fälgar från en liten ATV, så de är lite större än på en go-kart, men med däck som har lägre profil för att få rätt stuk. Karossen är 3D-printad.

Annons
Annons
Rulla till toppen