Tesla öppnar skadeverkstad – retar facket

Trots strejken fortsätter Tesla växa i Sverige med 31 nya laddstationer och en egen skadeverkstad. ”Vi kommer att stå utanför och strejkvakta” säger IF Metall.
Annons

I dag har Tesla verkstäder för service, men inte för bilskador. Nu finns konkreta planer på att öppna en skadeverkstad intill den befintliga anläggningen i Huddinge i södra Stockholm, uppger Dagens Arbete.

Samtidigt fortsätter Tesla bygga ut sitt laddnätverk med 31 nya stationer runt om i landet, som sajten Allt om Elbil rapporterade om först, och billeveranserna sker som tidigare.

Trots det tycker IF Metall att deras strejk har fått effekt.

– Strejken har en effekt. Det är Tesla som sätter emot den nuvarande blockaden och vill öppna verkstäder i egen regi. Då blir det ännu viktigare med kollektivavtal, så att de inte kan konkurrera med lägre villkor mot andra verkstäder. Kampen är ännu viktigare nu, säger Veli-Pekka Säikkälä, till DA.

De nya Supercharger V4-laddarna kan mata 350 kW och har längre sladd än tidigare versioner.

31 nya Tesla Supercharger-laddstationer under 2024

Fackförbundet Elektrikerna symnpatistrejkar med IF Metall, men det hindrar inte utbyggnaden av 32 nya Supercharger V4-laddstationer.

– Vårt varsel gäller service, reparation och felavhjälpning. Inte nyinstallation. Vi tittar självklart på hur vi kan utöka varslet, men det är inget som är bestämt nu, säger Elektrikernas ombudsman Petter Johansson till DA.

Nya Tesla Supercharger laddstationer 2024

Malmö, Lund, Hörby, Ljungby, Kungsbacka, Nässjö, Gränna, Borås, Göteborg Norr, Håby, Katrineholm, Visby, Södertälje, Eskilstuna, Bålsta, Västerås, Norrtälje, Uppsala Gnista, Sunne, Vansbro, Falun, Gävle Väst, Valbo, Mora Norr, Bollnäs, Sundsvall Norr, Sollefteå, Strömsund, Hemavan, Piteå, Luleå och Kiruna.
Källa: Allt om Elbil

Peter Esse har provat Teslas nya Supercharger V4-laddare som gör det enklare för andra bilmärken att ladda.
Annons
Annons
Rulla till toppen