Citroën ë-C3 – Sveriges billigaste elbil

Det skrivs mycket om bilar för 25 000 euro, men Citroën snackar inte – de levererar. Nu går det att beställa Citroën ë-C3 för under 300 000 kronor.
Annons

Citroën ë-C3 säljs i två olika versioner i Sverige, You och Max. Båda har en 113 hästars elmotor som driver framhjulen. Det är i stället utrustningen som skiljer.

För att krångla till det lite kan man välja till ett vinterpaket till den enklare You-versionen som ger uppvärmda framsäten, ratt och framruta, dimljus samt snabbare hemmaladdning.

Priserna börjar på 299 990 kronor för den billigaste You-versionen och stiger till 324 990 kronor med vinterpaket och 344 900 kronor för den maxutrustade Max-modellen.

Små billiga bilar brukar ha bristande komfort med struttig fjädring, men eftersom skön åkkomfort ligger i Citroëns DNA har ë-C3 ”Citroën Advanced Comfort Suspension” som standard, och extra bekväma säten.

Enligt biltillverkaren ska det kännas som att åka flygande matta – ett påstående som bör tas med en nypa salt. Vi kan i alla fall hoppas på att Citroën ë-C3 är bekvämast i sin storleksklass.

Elmotorn på 113 hästkrafter drivs av ett batteri på 44 kWh som ska ge upp till 32 mils räckvidd enligt WLTP.  

Bilen är ingen raket, toppfarten är 135 km/h och 0-100 km/h går på elva sekunder.

Nya Citroën ë-C3: Den billiga elbilen
Annons
Annons
Rulla till toppen