Från sjukhussängen till seger i Formel 1

För två veckor sedan drabbades Carlos Sainz av blindtarmsinflammation. Han opererades hastigt och missade den anslutande F1-tävlingen i Saudiarabien. Men det skulle inte stoppa honom i helgen.
Annons

Till Australiens GP var han tillbaka efter nästan två veckor sängliggande. Och han levererade direkt.  

Förutom att vinna deltävlingen i Australien, såg han även till att ta hem teamets första dubbelseger sedan 2022. 

– Livet är galet ibland, det som hände i början på året, sedan pallplatsen i Bahrain, blindtarmen, min comeback, segern … det är en berg- och dalbana men jag älskar det och jag är väldigt glad, säger Carlos Sainz, enligt F1.com.

Referensen ”det som hände i början på året” handlar naturligtvis om att han inte får förlängt kontrakt hos Scuderia Ferrari, utan ersätts av Lewis Hamilton till 2025. 

Trots det tunga beskedet fortsätter spanjoren att leverera, som nu kör om ett kontrakt inför nästkommande säsong. 

– Jag tror alla vet vad jag är kapabel till. Jag kör för mig själv. Jag tävlar för att bevisa för mig själv att jag kan vinna så fort jag har en konkurrenskraftig bil och när det finns en chans till seger under en tävlingshelg, fortsätter han. 

Red Bull-chefen Christian Horner, som i sin tur har en oviss framtid, har också kommenterat den tidigare Red Bull-juniorens prestationer.

– Carlos är den enda föraren som har lyckats slå Red Bull den senaste [tiden] och han ser nu ut att vara vårt största hot! […] Baserat på ett resultat som detta, kan man inte räkna bort [honom], säger Horner, enligt PlanetF1.com.

Om inte en utebliven kontraktsförlängning eller en blindtarmsoperation kan stoppa honom – vad väntar härnäst för Carlos Sainz? En världsmästartitel 2024? 

– Det var ett bra race; det kändes bra därute. Jag är så klart lite öm, och lite stel, och framför allt fysiskt var det rätt tufft, men jag hade tur som var mer eller mindre själv, tillägger Carlos Sainz. 

Nästa deltävling är Japans Grand Prix, i Suzuka den 8 april.

Annons
Annons
Rulla till toppen