Hon reser jorden runt med elbilen Ford Explorer

Förutom att öppna orderböckerna för helelektriska Ford Explorer firas ett rekord: äventyraren Lexie Alford är den första personen att resa jorden runt med elbil.
Annons

Under tisdagen korsade äventyraren och Youtubern Lexie Alford mållinjen i Nice i Frankrike efter mer än 30 000 elektriska kilometer i 27 länder och sex kontinenter. 

– Lexies resa har varit den ultimata testkörningen för vår nya Ford Explorer, berättar Martin Sander, chef för Ford Model e Europa, enligt Fords pressmeddelande.

– Bilen tog sig an alla slags väder och vägförhållanden och hanterar nästan alla laddningsscenarios. Det förkroppsligar den ”can do”-attityd som definierar vårt företag, och tar denna fantastiska möjlighet att inte bara testa oss själva utan också världens laddningsinfrastruktur. 

Bilen som Lexie Alford körde var en förproduktionsbil av den aktuella modellen som nu går att beställa. 

– På detta episka äventyr träffade jag otroliga människor från jordens alla hörn och upplevde 27 vackra länder bakom ratten, säger en stolt Lexie. 

– Men den här resan kom med en unik uppsättning utmaningar, som också har världsrekordet för att vara den yngsta personen att besöka alla länder i världen. Det har varit en ära för livet att få förtroendet av Ford att resa runt jorden i den elektriska Explorer, som har varit mitt hem under de senaste sex månaderna. Jag hade som mål att tänja på gränserna för vad som är möjligt att göra med en elbil och jag är stolt över att säga att jag har gjort det!

Hela hennes resa kan ni läsa om här.

Nya Ford Explorer har utvecklats och byggs i Europa och kombinerar amerikansk äventyrsanda med tysk ingenjörskonst. 

Som standard är den generöst utrustad och har en beräknad WLTP-räckvidd upp till 602 km. Ett urval av drivlinor står på menyn: singelmotor för bakhjulsdrift alternativt dubbla motorer för fyrhjulsdrift. 

När det gäller AWD-versionen erbjuds upp till 185 kW-snabbladdning för 10–80 procent på cirka 26 minuter. Dessutom har nämnd version en dragkapacitet på 1 200 kg och en 0–100-tid på 5,3 sekunder. 

Nya Ford Explorer är den första bilen att tillverkas i fabriken Ford Cologne EV Center och får ett pris från 489 900 kronor med standardbatteri, och från 539 900 kronor med utökat batteri. 

Annons
Annons
Rulla till toppen