Nya Turtle Wax Dry & Shine Rinse Wax – aldrig har det varit enklare att tvätta och vaxa bilen

Dry & Shine Rinse Wax ingår i Turtle Wax nya Hybrid-serie där man kombinerar den senaste kemtekniken med traditionella bilvårdsingredienser. Aldrig har det varit så enkelt och effektivt att snabbt kunna tvätta bilen och ge lacken ett skyddande lager vax.

Nya Turtle Wax Dry & Shine Rinse Wax – aldrig har det varit enklare att tvätta och vaxa bilen

I den här artikeln ska vi steg för steg visa hur enkelt man tvättar och samtidigt vaxar bilen med nya Turtle Wax Dry & Shine Rinse Wax. Med rätt produkter blir lacken glänsande blank och jobbet går fort.

Turtle Wax lanserar den nya Hybrid-serien under våren 2019. Produkterna kombinerar modern kemteknik med traditionella bilvårdsingredienser, som till exempel det klassiska Carnauba-vaxet.

Det som gör Turtle Wax Dry & Shine Rinse Wax så effektivt och lättjobbat är att man sprayar på medlet direkt på blöt lack, efter tvätt. Dry & Shine Rinse Wax "stöter bort" vattnet och gör det därmed väldigt enkelt att snabbt torka rent bilen med en mikrofiberduk. I samma moment arbetas vaxet in i lacken, vilket ger både bra glans och ett skydd som gör bilen lättare att få ren nästa gång det är dags för tvätt.

Bilderna nedan visar hur man jobbar med en vintersmutsig bil och inleder med både avfettningsmedel och fälgrengöring. Med en lätt nedsmutsad bil, som på sommaren, behöver man oftast inte dessa rengöringsprodukter. Då räcker det att man tvättar och vaxar i fyra steg: skölj av bilen, tvätta med vaxschampo, spruta på Turtle Wax Dry & Shine Rinse Wax och torka rent. Supersimpelt.

Aldrig förut har det varit så enkelt att snabbt få sin bil ren och glänsande snygg igen!

Allt om bilvård hos SEAB

Nya Turtle Wax Dry & Shine Rinse Wax är supereffektivt och gör att biltvätten går snabbt. Spraya medlet på blöt lack och torka/polera sedan ut med Turtle Wax Professional Microfiber Towel, en extra stor mikrofiberduk. Att tvätta bilen har aldrig varit enklare och lacken får ett skyddande vaxlager som ger fin glans.

I det här fallet börjar vi med en bil som är rejält smutsig. Det behövs fälgrengöring och inget medel är så effektivt som Turtle Wax Redline Wheel Cleaner. Fälgrengöringen kan ligga på länge, det finns inga frätande beståndsdelar. Låt verka i minst fem minuter. Färgen på fälgrengöringen skiftar över till rött och då vet man att processen är färdig. Blås på med högtryckstvätt och resultatet blir skinande rena fälgar.

Smutsen sitter som berg och det blir en tuff utmaning, men vi använder testvinnaren Turtle Wax Extreme Prewash-T. Spraya på avfettningsmedlet och låt det verka några minuter. Använd återigen högtryckstvätten och se hur all smuts, liksom asfaltfläckar, rinner bort. Spola nedifrån och upp med högtryckstvätten, då rinner upplöst smuts över ren lack (och fastnar inte igen). Stå vid en spolplatta där smutsen rinner ner i en oljeavskiljare och inte ut i naturen.

Efter den effektiva avfettningen med Turtle Wax Extreme Prewash-T är det dags att tvätta bort den sista smutshinnan. Här är de tre verktygen du behöver: till vänster den stora Turtle Wax tvätthink (10 liter) med bottensil (håller smutskornen borta), Turtle Wax Miracle Sponge (våffelsvamp) och bilschampot Turtle Wax Max-Power. Doseringen av Turtle Wax Max-Power avgör rengöringsförmågan och går att variera efter behov.

"Våffelytan" på tvättsvampen ska ligga ned mot lacken. Skulle det lossna någon enstaka smutspartikel fångas den in i strukturen på svampen, istället för att tryckas mot lacken (som med en konventionell, slät tvättsvamp). Det minskar risken för tvättrepor. Arbeta en sektion i taget och försök att inte glömma någon del av karossytan. Jobba metodiskt, utan att trycka hårt.

Efter avslutad tvätt med våffelsvamp och Turtle Wax Max-Power sköljer vi av hela bilen. Använd ett rikligt flöde med vatten och spola uppifrån och ned. Nu börjar man se en riktigt ren billack som är på väg att få tillbaka sin ursprungliga lyster.

Nu kommer vi till det magiska. Spraya på Turtle Wax Dry & Shine Rinse Wax. Medlet är drygt och man behöver inte överdriva mängden. Spraya en karossdel i taget, till exempel motorhuven.

Skölj ytan med vatten, en vanlig vattenslang funkar bäst. I det här fallet hade vi bara högtryckstvätten som alternativ och tog ett steg tillbaka. Vattnet "springer bort" över lacken och lämnar en yta nästan helt fri från vatten. Man kan även hälla på en hink med vatten. Nu pärlar sig vattnet (bilden till höger) och blir lätt att torka av.

För att få bilen helt torr och undvika torkfläckar börjar vi med alla fönsterglas. Här använder vi Turtle Wax Miracle Water Blade, en skonsam skrapa som snabbt stryker bort överflödigt vatten åt sidorna. Skrapan går att använda på lacken också, lite av en smaksak hur man vill jobba.

Wax Professional Microfiber Towel är en stor och tjock mikrofiberduk på 40 x 40 centimeter som sväljer mycket vatten och är härlig att jobba med. Om den blir smutsig tvättas den i tvättmaskin, 60 grader och utan sköljmedel (som alla mikrofiberdukar).

Samtidigt som man torkar upp de sista vattendropparna jobbas vaxet i Turtle Wax Dry & Shine Rinse Wax in i lacken. Resultatet blir glänsande och billacken får nu ett skydd tills nästa gång det är dags för tvätt. Att tvätta är lika enkelt som förut, men efterarbetet i form av torkning och polering går mycket snabbare med Turtle Wax Dry & Shine Rinse Wax. Har du provat metoden en gång vill du aldrig tvätta bilen på något annat sätt.