Turtle Wax Graphene Flex Wax är ett proffsvax i sprayflaska

Går det verkligen att få till ett ordenligt, långvarigt lackskydd med bara en sprayflaska? Ja, faktiskt. Turtle Wax Graphene Flex Wax är ett professionellt lackskydd som samtidigt är löjligt enkelt att använda – i både vått och torrt.

Turtle Wax Graphene Flex Wax är ett proffsvax i sprayflaska

Ibland vill man inte lägga mer tid än nödvändigt på en biltvätt – men ett snyggt resultat och ett långvarigt lackskydd vill man ju ha ändå. Och man behöver faktiskt inte välja. I Turtle Wax nya Hybrid Solutions Pro-serie ingår ett sprayvax som är väldigt enkelt att använda, samtidigt som det ger lacken en djup glans och ett skydd som varar i månader.

Grundformeln för vaxet är likadan som för de andra vaxerna i Turtle Wax Hybrid Solutions Pro-serie, men i sprayform är det ännu enklare att jobba med. Det har samma unika kombination av patentskyddade polymerer och riktig grafen, som tillsammans bildar ett otroligt starkt skydd på din bil. 

Det här är ett utmärkt medel att ha till hands när bilen ska underhållstvättas, eftersom det går att applicera på både torr och våt lack. Behandlingen tar väldigt lite tid i anspråk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

För att använda vaxet börjar du med att tvätta bilen precis som du brukar – med avfettning, högtryckstvätt, bilschampo och svamp.

Sedan finns det flera metoder för att lägga på vaxet. För den första metoden, som vi visar på bilderna, sprutar vi vaxet på en applikatorsvamp och stryker det sedan på bilen med den. På det sättet får vi ett jämnt lager vax, och löper mindre risk att använda för mycket medel. Det går dock lika bra att spraya vaxet på bilen direkt, och då är tricket att vara snål. Medlet är drygt – två sprut per karosspanel räcker gott och väl. Sprayvaxet går också att lägga på bilen medan den är blöt, och använda vattenslangen för att fördela medlet över bilen. Börja i så fall på taket och jobba dig nedåt.

Efter applicering torkas överflödet bort med en mikrofiberduk. Om lite medel skulle torka fast i lacken går det bort enkelt med lite vatten på trasan. Oavsett hur du använder medlet kommer det att lämna efter sig en blank och vattenavstötande yta som skyddar lacken och håller bilen snygg under lång tid framöver.

SEAB har varit svensk distributör av Turtle Wax och andra bilvårdsvarumärken i mer än 50 år. Deras produkter säljs hos återförsäljare online och i välsorterade varuhus i hela landet. Besök deras hemsida för mer information.

Läs också: