Mercedes-Benz eVito kör Källströms Elektriska rakt in i framtiden

För Källströms Elektriska var steget över till att köra Mercedes-Benz eVito både enkelt och naturligt. När en stor del av jobben handlar om solcellsinstallationer och laddstolpar så rimmar det bra att köra eldrivna transportbilar till och från jobben.

Mercedes-Benz eVito kör Källströms Elektriska rakt in i framtiden
Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement

På Källströms Elektriska, med kontor i Skövde, Tibro och Mariestad, arbetar man med alla tänkbara lösningar och installationer som handlar om el. Allt oftare handlar jobben om solcellsinstallationer och laddstationer för elbilar. Att börja köra Mercedes-Benz eVito till och från jobben kändes som ett självklart och naturligt val.

LÄS MER: Premiär: Mercedes-Benz höjer ribban – här är nya eSprinter

Källströms Elektriska jobbar alltmer med nya energilösningar. Att välja elbil kändes självklart.

– Solceller och laddstationer för elbilar kommer starkt och har gjort så en tid. Vi vill vara med och gärna ligga i framkant i de nya segment som finns när det gäller energilösningar och jobbar bland annat mycket med att installera laddstolpar för elbilar,säger Johan Hedsjö, vd för Källströms Elektriska.

Eftersom projektledarna på Källströms Elektriska är ansikten utåt för verksamheten har det varit ett viktigt principbeslut att de ska köra elbil i så hög utsträckning som möjligt.

LÄS MER: Vi reder ut: Det här är bromskraftsregenerering

 

 

 

Montörerna som kör transportbilarna är nöjda med företagets nya eVitos.

Ett halvt år med eVito

– Vi valde eVito för att vi tyckte att det verkar vara en jäkligt bra transportbil. Framför allt ser den ut som en vanlig bil och inte som ett rymdskepp, säger Johan Hedsjö.

LÄS MER: Här kan du läsa mer om Mercedes-Benz elbilar

Bilarna har nu använts i drygt ett halvår och förutom nöjda montörer som kör bilarna dagligen, börjar man kunna se alla andra fördelar med att köra på eldrift.

 

Företagets nya eVitos rullar över hela Skaraborg.

– Vi har hunnit utvärdera dem en del och vi tycker att de funkar jättebra. Och om man tittar på den totala kostnaden: Vi leasar med fullserviceavtal, så det blir en besparing på sikt eftersom drivmedelskostnaden är näst intill noll. Det är ju bara elkostnaden för laddning.

LÄS MER: Guide: Så laddar du elbilen – vi reder ut begreppen

Källströms Elektriska har idag uppdrag över hela gamla Skaraborg med avstånd som passar utmärkt för Mercedes-Benz eVito. Dessutom rimmar deras verksamhet väl med att köra elbil.

– Eftersom vi håller på med det vi gör så kan man säga att det var ganska självklart att skaffa elbilar, säger Johan Hedsjö och betonar vikten av att ha rätt utrustning och duktiga medarbetare.

– Att välja rätt bil och ha bra medarbetare är två av huvudkomponenterna i en bra verksamhet. Efterhand som vi uppdaterar vagnparken kommer det säkerligen att bli fler Mercedes-Benz eVito, avslutar Johan Hedsjö.

Passar det för ditt företag att byta till elbilar? Här får du svaret på en minut!

Montören Björn Larsson är nöjd med lastutrymmet i eVito. Där får allt som behövs plats.