Nya Audi Charging är en marknadsledande laddlösning

Med tre olika laddabonnemang och tillgång till över 500 000 laddpunkter är det lätt att äga en eldriven Audi.

Advertisement

Med en ökande efterfrågan på elbilar är det viktigare än någonsin att hitta en pålitlig och smidig lösning för publik laddning. Audi erbjuder just detta – med ett av de största publika laddnätverken i Europa som omfattar omkring 500 000 laddpunkter.

– Med en bra och smidig laddlösning kan vi göra barriären för att våga byta från en fossildriven bil till en elbil lägre, säger Amanda Olsson, produktchef på Audi Sverige.

Med den nya laddningstjänsten Audi Charging, som lanserades i januari, kan du enkelt med ett kort ladda din eldrivna Audi via över 800 anslutna operatörer i 27 länder i Europa. I Sverige finns cirka 13 800 laddpunkter, varav 2 000 snabbladdare från bland andra Ionity, Eon, Mer, Incharge, Recharge, Allego och Virta.

– Vi har tillgång till ett större laddnätverk nu, och vi har ännu bättre priser, säger Amanda Olsson.

Tjänsten omfattar tre olika abonnemang. Pro-abonnemanget ger tillgång till en laddningskostnad på 3,30 SEK/kWh hos Ionity i Sverige, vilket gör den idealisk för förare som reser ofta och behöver ladda på vägen. Det kostar 165 kr/månad i Sverige, men under det första året är det gratis för alla som köper en ny elbil från Audi.

Basic-abonnemanget är gratis, men har högre kilowattimmarspriser. Det är idealiskt för hemmaladdare som behöver en enkel laddningslösning på vägen utan fasta månadsavgifter.

En annan fördel med Audi Charging är att laddstolparna är integrerade i bilens navigationssystem och kan aktiveras med hjälp av ett RFID-kort eller myAudi-appen. För majoriteten av Audi-modeller erbjuds även ”Plug & Charge” där laddningen startar automatiskt när du satt i laddkabeln.

Faktureringen sker via det betalningssätt som sparats i myAudi-appen, exempelvis via Paypal eller med betal-/kreditkort. Det enda kravet är att laddstationen och bilen är förberedda för Plug & Charge.

– Personligen tycker jag att enkelheten är väldigt viktig. Planera rutten i navigationen och när du kommer fram till laddaren så startar du laddningen enkelt via mobilen eller det fysiska laddkortet. Och smidigheten med Plug & Charge, för de bilar som är kompatibla, är toppen, säger Amanda Olsson.

Prislista: Så mycket kostar de olika abonnemangen
AbonnemangBasicPlusPro
Månadsavgift0 kr/mån75 kr/mån165 kr/mån (0 kr/mån i ett år vid nybilsköp)
AC-laddning (per kWh)6,50 kr4,50 kr4,30 kr
DC-laddning(per kWh)8,30 kr5,15 kr4,95 kr
IONITY HPC(per kWh)8,70 kr8,70 kr3,30 kr
Audi charging hub HPC( per kWh)€0.45€0.35€0.35

Läs mer om Audi charging här!

Rulla till toppen