Gillar du vad du ser – då kommer du att älska Hongqi E-HS9

E-HS9 Exclusive Long Range bjuder på lyx, moderna funktioner, högsta säkerhet och en rymlig interiör.

Med ett av marknadens största batteri, 551 hk som tar dig 0-100 km/h på 4,9 sekunder och fyrhjulsdrift – med all tänkbar lyx, moderna funktioner, högsta säkerhet och en interiör som är lika rymlig som förförande in i minsta detalj är E-HS9 Exclusive Long Range kanske marknadens bästa elbil för dig?

Var ska vi börja? Med de fantastiska läderklädda fåtöljerna med massage och ventilation, de fyra olika dofterna eller att passageraren fram har en egen skärm för att exempelvis titta på Netflix?

Eller kanske att batteriet är på hela 120 kWh – det finns ingen elbil på svenska marknaden som har ett större batteri. Räckvidd är enligt WLTP upp till över 50 mil och det i en bil som har sex fantastiskt bekväma fåtöljer, för att inte tala om hur mycket bagage man kan få med sig om man fäller de bakersta sätena eller att dragvikten är på generösa 1 500 kg.

För högsta komfort har bilen luftfjädring, sidorutor med dubbla glas för lägre ljudnivå och mjukstängande dörrar. De bekväma och elmanövrerade fåtöljerna på andra raden har både ventilation och värme, för att inte tala om de fantastiskt bekväma och fluffiga nackkuddarna eller att man kan justera klimatet med en egen panel från baksätet

För att elbilslivet ska vara tryggt och smidigt får du tillgång till 320 000 laddpunkter över hela Europa vilka du enkelt kan koppla upp dig till med din blipp eller ditt kort. Inget strul med betalningen.

Med appen har du alltid kontroll på bilen och kan exempelvis låsa eller låsa upp dörrarna, kontrollera laddningen eller starta uppvärmning eller kylning av kupén en stund före avfärd. Aldrig mer behöver du kliva in i en kall eller för varm bil och varför ska du skrapa rutor när defrostern kan ta hand om den detaljen?

För högsta säkerhet finns exempelvis fyra kameror som håller kontroll på omgivningen, med 360 graders vy antingen för att du smidigt ska kunna parkera eller för att bilen aktivt ska undvika olyckor. Den har bland annat autobroms, assistans för döda vinkeln, en avancerad farthållare, elektroniska körhjälpssystem och till och med automatisk parkeringsassistans om du så vill.

Panoramaglastaket ger en härlig rymd till kupén och det går också att öppna om du vill lyssna på fåglar när du snudd på ljudlöst rullar fram. De bakre rutorna har självklart tonade rutor för lägre värmeinstrålning och diskretion. Doftsystemet låter dig välja mellan fyra olika dofter samtidigt som det finns ett avancerat luftreningssystem som gör luften ren och fräsch.

Apple CarPlay och Android Auto gör att du enkelt kan spegla din telefon i skärmen. Ljudsystemet har 16 högtalare – och bör upplevas.

Ja, så är det faktiskt med hela bilen. Vill du ha en fantastisk kombination av klassisk lyxbil och rymlig familjebil med modern eldrift är E-HS9 förmodligen oslagbar.

Välkommen in på en provtur som lär förändra dina krav på hur en bra bil ska vara.

Läs mer om E-HS9 Exclusive Long Range här.

Rulla till toppen