e-Go Life är uppstickaren som utmanar eldrivna Smartmodellerna

Bil efter behov! Så verkar flera nystartade elbilstillverkare tänka. Ett av dem är svenska Uniti, som ska bygga en eldriven citybil i en ny fabrik i Skåne. Ett annat är tyska e-Go Mobile som nu visar upp elbilen e-Go Life.

Här handlar det alltså inte om en bil som ska klara alla uppgifter i livet utan om en elbil som ska fungera inom stadens gränser. e-Go Mobile ska kosta 15.900 euro före subventioner och planen är att sätta igång serieproduktionen under våren 2018. Konkurrenten Smart Fortwo Electric Drive kostar 6.000 euro mer.

e-Go Life har trots kompakta yttermått plats för fyra personer, även om vi gissar att de bakre sittplatserna knappast är så sittvänliga för större personer. Drivlinan kommer från Bosch och bilen har en elmotor på 22 kW (30 hästkrafter). Accelerationen till 50 km/h går på 4,9 sekunder.

Det finns två modeller med olika stora batteripaket: 14,4 kWh ger tio mils räckvidd på 19,2 kWh ger 14 mils räckvidd. De här siffrorna är något sämre än för Smart Fortwo, men e-Go Life blir förmodligen billigare och lite rymligare. Siffrorna anges i NEDC-körcykeln vilket borde innebära en räckvidd på mellan mellan sju och elva mil i verklig trafik.

e-Go Life väger in på 650 kilo men den siffran anges dumt nog utan batterier. Företaget har än så länge inte släppt någon viktsiffra inklusive batterier. Smart Fortwo Electric Drive (som är nästan 70 centimeter kortare, fyra centimeter smalare och 1,5 centimeter lägre) väger in på 1.085 kilo inklusive batterier.

Smart Fortwo Electric Drive har ett batteripaket på 17,6 kWh som ger en räckvidd på drygt 16 mil enligt NEDC-körcykeln.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det här ser kul ut!
Ja
26
4
Nej