Uppstickaren som utmanar Volkswagen med eldriven Transporter

Tar saken i egna händer – här är populära skåpbilen med eldrift, lång räckvidd och fyrhjulsdrift.

Uppstickaren som utmanar Volkswagen med eldriven Transporter

Volkswagen har ännu inte lanserat någon eldriven version av skåpbilen Transporter. Volkswagen har visserligen registrerat namnet "e-Transporter", men faktum är att konkurrenter som Mercedes och Renault smitit före när det gäller eldrivna transportbilar.

Vissa transportföretag har också tagit saken i egna händer och utvecklat en helt egen elbil, och åsidosatt biltillverkarna.

Nu har ett litet ingenjörsföretag från Schweiz kallat Durot Electric konverterat en Volkswagen Transporter till eldrift, med räckvidd på 40 mil och elektrisk fyrhjulsdrift.

Eldrivlinan är på totalt 200 kW (272 hästkrafter) och batteripaketet är på 86 kWh. Det är placerat under golvet för att ta så lite utrymme som möjligt.

Eldrivna transportbilar är en viktig pusselbit i omställningen till mer klimatsmarta transporter. Många företag kör idag dieseldrivna transportbilar även inne i stadskärnorna, trots att de räckviddsmässigt skulle klara sig utmärkt med en elbil – som dessutom blir tillåtna inne i stadskärnorna nu när dieselförbuden börjar breda ut sig.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tycker fler företag borde satsa på eldrivna transportbilar.
Ja
26
0
Nej