Så mycket kostar nya Mercedes C-klass laddhybrid i Sverige

Här är de svenska priserna på för Mercedes-Benz nya laddhybrid som ska kunna ta sig 11 mil på el och snabbladdas på 30 minuter – med rätt tillval.

Så mycket kostar nya Mercedes C-klass laddhybrid i Sverige

Mercedes C-klass lanserades i sin femte generation i februari i år och i somras började diesel- och bensinversionerna att dyka upp här i Sverige. Mercedes har också för första gången visat upp en tuff All-Terrain version.

LÄS: Alrik kör "Lilla S" – Mercedes C 300 e

Nu lanseras även laddhybriden Mercedes-Benz C 300 e i Sverige, med en imponerande elektrisk WLTP-räckviddssiffra på som bäst 11,1 mil – en siffra som självfallet krymper när "törstiga" tillval som större fälgar bockas i.

En välkommen förbättring jämfört med den äldre modellen är att det rejäla batteripaketet (25,4 kWh) inte längre bor i en opraktisk, kantig "bula" i bak. Lastgolvet har alltså äntligen blivit helt plant på både sedanen och kombin – precis som i konkurrenterna.

Dessutom finns DC-snabbladdning som tillval. För 5.750 kr extra kan C-klass laddhybrid ta emot upp till 55 kW. Med det ska laddningen ta en dryg halvtimme. I grundpriset ingår annars en ombordladdare på 11 kW AC trefas.

Drivlinan i C 300 e består av en bensindriven radfyra på 204 hästkrafter och 320 Nm som kombineras med en elmotor på 129 hästkrafter (95 kW) och 440 Nm. Systemeffekten ligger därmed på 313 hästkrafter (230 kW) och 550 Nm.

0–100 km/h avklaras på rappa 6,1 sekunder för sedanen medan kombimodellen gör det en tiondel långsammare.

De svenska priserna börjar på 542.400 kronor för C 300 e sedan. Kombimodellen kostar 15.000 kr extra, eller från 557.400 kronor. Eftersom CO2-utsläppen ska ligga på mellan 13–19 g/km beroende på utrustning har köpare rätt till bonus även om regeringens senaste förslag går igenom.

Förutom själva bilen ingår då ett års medlemskap i Mercedes Me Charge som ger ett reducerat pris vid flera olika laddnätverks laddstolpar, däribland Ionitys snabbladdstationer som Daimler (Mercedes) är delägare i.

Ny tjänstebilsfavorit?
Ja
356
73
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.